Jotain mainiota luvassa

Mainio-blogin kantava ajatus on toimia avoimena leikekirjana, jossa tavoitteenani on jäsentää eri tavoilla itselleni, miksi pidän asioita, esineitä, teoksia, ajatuksia ja toteutuksia esteettisinä, käytettävinä, inspiroivina tai sosiaalisesti toimivina. Kiinnostuksen kohteeni vaihtelevat ideoista toteutuksiin, yksityiskohdista kokonaisuuksiin, taideteoksista massatuotteisiin ja fyysisistä rakenteista sosiaalisiin kohtaamisiin.

Miksi blogata? Kamerat, muistiot ja linkkivarastot ovat käteviä tapoja tallentaa hyviä ideoita, mutta ne eivät pakota minua pysähtymään ja artikuloimaan edes itselleni niitä syitä ja tekijöitä, jotka viehättivät minua alun perin. Tämän vuoksi päätin avata tämän blogin, jotta voisin käyttää ajatusta yleisöstä – edes kuvitteellisesta sellaisesta – kannustamaan minua pysähtymään silloin tällöin pohdiskelemaan asioita.

Tottuneena bloggaajana tiedän jo etukäteen, että suurin osa tänne kirjoittamistani jutuista päätyy julkaisun sijaan bittiroskakoriin, mutta niin ikään tiedän niidenkin raakileidenkin tekstien auttavan minua omassa pohdiskelussani. Tavoitteenani ei ole pyrkiä mihinkään tiettyyn ilmaisutapaan, juttujen pituus vaihtelee pelkistä linkeistä ja kuvista pidempiin pureskeluihin.

Otsikon mukaisesti haluan ensisijaisesti keskittyä mainioihin asioihin, mutta se ei tarkoita kritiikin hylkäämistä. Kaikkea voi parantaa ja katastrofistakin voi löytää kauneutta.

Mainokset

5 responses to “Jotain mainiota luvassa

  1. Jee, uusi blogi. Ja hieno lanchaus ,sanoi Erkka:ssa vasta kun oli pari juttua jo kirjoitettu, pro-meininkiä. Pistetään tilaukseen.

  2. Onnittelut uudesta blogista! Mainio on aihekin, menee heti tilaukseen.

  3. on myös hauska katsoa kontrastia ,sanoi Erkka:n ja Mainion visuaalisen ilmeen välillä. Selkeästi sama rillipäinen tyyppi, mutta edellisessä arkisempi kuva ei-niin-tyyliteltyjen silmälasien kanssa vuodatuksen karkeissa raameissa ja jälkimmäisessä huoliteltu ja pelkistetty ilme tyyliteltyjen silmälasien kanssa.

  4. Tervetuloa :)

    Tero: Tosiaan, Vuodatuksen rillit ovat jo pari kierrosta vanhat. Pitäisiköhän päivittää sielläkin :D

  5. Mielenkiintoinen blogi-idea – syöte lähti saman tien tilaukseen. Nyt kolmen varsinaisen blogipostauksen jälkeen on hyvä fiilis. Jutut olivat mielenkiintoisia ja kirjoitus sujuvaa, joten jatkahan samalla tiellä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s