Diesel: Black Label

Useimpien analogisten rannekellojen muotoilun ongelmakohtana on kellotaulu, jota ei ole maltettu pitää riittävän selkeänä, tai sitten minimalismi on johtanut turhan kliinisiin ratkaisuihin, joissa ei enää ole mitään visuaalista jujua. Niinpä Diesel iskee varsin mainiolla DZ9044/Black Label -mallillaan suoraan sydämeeni.

Diesel DZ9044 edestä

Diesel DZ9044 edestä

Kellon metallinen etulevy on jätetty tyhjäksi ja kellotaulut (4kpl!) on siirretty sivuille, minkä lisäksi ajan säätönupit on käännetty alaspäin. Voidaan tietenkin kysyä, että tarvitseeko kukaan neljää kellotaulua, mutta ehkä ennemminkin viehätys on siinä kuinka minimalistisen ensivaikutelman takana voidaan luoda kontrastia liioittelulla, kuintenkin rikkomatta tasapainoa. Jokainen kellotaulu on muotoiltu omanlaisekseen, mikä korostaa aiemmin mainitsemaani muotoiluongelmaa. Ensin ajattelin, että tyylikkäin lopputulos olisi tullut, jos jokaisessa taulussa olisi käytetty ”time 3” -mallia, mutta toisaalta nyt joukosta voi valita oman suosikkinsa ja inhokkinsa tai muutoin vain assosioida eri aikavyöhykkeet  muotoilun mukaan.

Diesel DZ9044:n neljä kellotaulua on sijoitettu sivuille, hienona yksityiskohtana säätönupit on käännetty alas.

Neljä kellotaulua on sijoitettu sivuille, jokainen taulu on erilainen ja säätönupit on käännetty alas. Kellotaulujen osoittama aikaa pidetään muuten viisarien kauneimpana asentona, ja siihen törmää lähes kaikkien kellojen promokuvissa.

Black Labelissa minuun vetoaa myös sulava kulmikkuus, jonka ruuveineen antaa sopivan rujon vaikutelman sortumatta kuitenkaan lainaamaan liikaa esim. army-kuvastosta, mikä taitaa olla aika tyypillistä monille Dieselin tuotteille. Onneksi Diesel on malttanut jättää logonsa kellon kehyksen reunaan etulevyn sijaan, voisin kuvitella, että moni merkkifirma olisi varmaan pilannut kellon kaivertamalla logonsa suoraan keskelle levyä . Aina tietenkin olisi parempi jos logot piilotettaisiin takalevyyn, mutta 365 dollarilla ei vielä ilmeisesti pääse mainoksista eroon. Tein vielä ajatusleikkinä muokkauksen, jossa logo sekä ruuvit on poistettu:

Perusmuodon tutkailua - oikeanpuoleista kellosta on photoshopattu logo ja ruuvit pois.

Perusmuodon tutkailua - oikeanpuoleista kellosta on photoshopattu logo ja ruuvit pois.

Yleisilme muuttuu yllättävän vähän, mutta ruuvien poissaolo vähentää rosoisuutta ja täten ruuviton version olisi ranteessa pidettynä korumaisempi. Havainto on aika hauska, sillä omasta näkökulmastani ruuvit ovat siis kellon kannalta koristeita, mutta kellon käyttäjän kannalta ne lieventävät koristeellisuutta.

Tai no, ruuvit ovat hyvin funktionaalisia elementtejä, ja sellaisenaan aika maskuliinisia koristeita. Miehekkyyttä huokuu myös kellon painava vaikutelma, jota nahkaranneke vain korostaa.

Lisää kuvia Watchismo-verkkkaupasta.

via: Gizmodo

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s