Misc. I–III

Helvetica cookie cutters

Helvetica cookie cutters

Helvetica-piparimuotit olisivat hip ja pop ei vain siksi, että tykkään Helveticasta, vaan myös siksi, että jokajouluisissa pipari-installaatioissani lukisi joskus jotain muutakin kuin ”HjvåCD0oWa]”. Toivottavasti Beverly Hsu saa sarjatuotannon käyntiin.

(via Design Fetish)

Icon letter

Icon Letter

Ajoittain iskee hinku kirjoittaa kirje, mutta projekti* yleensä tyssää jos ei heti kirjepaperin, niin viimeistään kirjekuorien puutteeseen. Inspiraatio tyssää viimeistään kun näkee näppäimistön näivettämän käsialansa ruutuvihkon revityllä sivulla. Harmi, ettei Brigada Creativa myy näitä ikonityyppisiä papereita ja kuoria, tilaisin heti varastoon. Printterin perkeleetkään eivät osaa tulostaa laitoja myöten, joten DIY ei ole oikein helppo ratkaisu tässäkään tapauksessa.

* = Jo se, että kutsun kirjeen kirjoittamista ”projektiksi”, taitaa kuvastaa aika hyvin sitä kuinka vieraasta toiminnasta alkaa olla kysymys.

(via Engadget)

Trace of time

Trace of time

Trace of Time (video screenshots)

Il-Gu Chan Trace of time -kellon (2008) pelkistetty taulu toimii samalla tussitauluna, jolle tehdyt merkinnät yksinään vaeltava tuntiviisari pyyhkii. Videolta kaapatuista pikkukuvista näkee hyvin mittasuhteet, mutta siitä ei saa oikein selvää pyörähtääkö viisari ympäri kerran vai kahdesti vuorokaudessa – jälkimmäinen kun tekee toimiston seuraavan päivän suunnittelun etukäteen mahdottomaksi. Kello on kierrellyt ahkeraan näyttelyissä, mutta sarjatuotantoon se ei ole ilmeisesti päässyt. Jos minimalistinen look miellyttää, niin Chan vuotta aikaisemmin suunnittelema Face Without Face -konsepti saa varmasti sukat pyörimään jaloissa:

Face without face

2 responses to “Misc. I–III

  1. Niin, no tollaista kirjepaperia sais tulostamalla niin läheltä reunaa kuin suinkin ja sitten giljotiinilla napspois valkoiset marginaalit. Liian vaivalloista?

  2. Joo. Minä kuulun siihen heimoon, joka tykkää asioista valmiina.

Jätä kommentti